- Komerční sdělení-spot_img

Velké pozadí už dávno nejsou tabu. Proč se staly trendem?

spot_img

Atributy přitažlivosti jsou nedefinovatelné, pro každého individuální či lépe řečeno mění se s každou sezónou. Již nějakou dobu však vládne v rámci fyzické krásy trend velkých, ve většině případů uměle nafouknutých pozadí.

V souvislosti s posedlostí přehnaně velkými zadky se však kromě pochvalných ozývají i kritické hlasy – opravdu jde o pozitivní módní trend? Je extrémní a nepřirozená zadní část těla tím, co ženám dodává sebevědomí? A konečně – je to zdravé?

Inspirace v rámci populární kultury lze nalézt na každém kroku. Prim hrají především ty dámy, které své křivky umí nosit a udělaly si z nich přednost.

Čtěte také:

Touha po dokonalém vzezření nemá hranice. Ženy chtějí umělé jamky na zádech

Čím více se tyto osobnosti v televizi, filmech a hudebních videoklipech zaměřovaly na své oblé křivky a zvýrazňovaly jimi svůj sex-appeal, tím více si ženy začaly uvědomovat, že si ze svých tvarů a velikostí nemusí dělat vrásky. Právě naopak. A zatímco v minulosti bylo výhodou mít všeho „tak akorát“ a ne více, než je nutné, dnes je v módě často extrém.

Všechny oči na zadcích
Zlom přišel zřejmě ještě někdy v 90. letech, kdy éru vyhublých modelek jako Kate Moss či Siena Miller převálcovala první hudební videa zpěvačky Jennifer Lopez a kotníků skupiny Destiny´s Child v čele se smyslnou Beyoncé.

Popový svět byl vždy io vizuální prezentaci a zaměření se na atraktivní ženská těla. Zaměřit pozornost fanoušků na své oblé pozadí v následujících letech dokázaly i ženy z rodiny Kardashianových, raperka Nicki Minaj či jistou dobu i tanec twerking, který stojí a padá na třes zadkem a osvojili si ho mnozí choreografové.

Idoly v médiích a na sociálních sítích (kde významnou roli sehrál zejména Instagram a na něm zveřejňované fotografie intimních částí těla) tak inspirovaly tisíce žen k tomu, aby se jim chtěly podobat, ačkoli mnohé z nich tento trend dohnaly až do extrému.

Navíc ženy, které na několikatisícový zákrok nemají dostatek financí, sahají po levnějších a nebezpečnějších alternativách ve falešných klinikách, byť nevědomky.

V nejednom případě se tak stalo, že zvětšování pozadí dělali samozvaní lékaři a podvodníci, kteří svým pacientkám do zadku aplikovali místo silikonu například cement či lepidlo a téměř je připravili o život.

Co všechno obnáší chirurgický zákrok
„V našich končinách se s požadavkem na vytvarování nebo zvětšení zadečku setkáváme zatím zřídka, ale nastává trend, kde nejen ženy, ale i muži přicházejí s požadavkem na vytvarování nebo přímo zvětšení těchto partií těla,“ říká šéfka estetické kliniky Medicor, doktorka Jana Holešovská.

Vytvarování takzvaného brazilského zadečku, jehož název značí svalnatý, oblý a pěkně tvarovaný zadek, je vyhledávaným zákrokem především v USA a v oblasti Latinské Ameriky. Zvětšení a modelace se zpravidla provádí pomocí vlastního tuku, vložením silikonových implantátů nebo kyselinou hyaluronovou či hydrofilním gelem.

„Je rozdíl, pokud u někoho věkem došlo k poklesu hýždí a úbytku svalové hmoty v této oblasti, a má zájem o pěkné, estetické nadzvednutí a vytvarování, nebo chce někdo vložením implantátu hýždě zvětšit, někdy až nepřiměřeně,“ říká Jana Holešovská.

V takovém případě závisí na estetickém cítění plastického chirurga a na jeho svědomí, na co všechno se dá namluvit.

Nesmíme zapomínat ani na to, že tak jako při každém chirurgickém zákroku, i při zvětšování či modelování zadečku existují zdravotní rizika, se kterými by se měl klient předem seznámit. Může nastat například citlivost na kyselinu hyaluronovou, při implantátech zase změna místa, prasknutí či potřeba jeho výměny za několik let.

„I samostatná rekonvalescence je po těchto zákrocích delší a omezení jsou výraznější, než například při zvětšení prsou,“ upozorňuje Jana Holešovská. Na závěr však dodává, že pokud je zákrok proveden s citem a esteticky, výsledek stojí za to.

Zkuste to se cvičením
Přestože zásah chirurga je stále nejrychlejším způsobem, jak mohou ženy a muži oblý zadek dosáhnout, dosáhnout brazilského ideálu lze i jinak. V kurzu je například cvičení zaměřené právě na oblast pozadí a jeho vytvarování.

Budete se sice muset obrnit trpělivostí, neboť požadované velikosti nedosáhnete přes noc ai námaha je větší, jde však o levnější, přirozenější a pro tělo rozhodně zdravější způsob.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora